DOLAR 32,4859 0.19%
EURO 34,9748 0.14%
ALTIN 2.436,610,11
BITCOIN 2047166-1.13041%
Sakarya
16°

KAPALI

04:18

SABAHA KALAN SÜRE

Cankurtaranlar hayat nöbetinde

Cankurtaranlar hayat nöbetinde

Cankurtaranlar hayat nöbetinde Bayramda 81 kişi ölümün kıyısından alındı Sakarya'nın denize kıyısı olan ilçelerinde hayat nöbetine geçen cankurtaran ekipleri, Kurban Bayramı süresince 81, göreve başladıkları günden bu yana ise 183 kişiyi ölümün kıyısından aldı.

ABONE OL
12 Şubat 2024 20:34
Cankurtaranlar hayat nöbetinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cankurtaranlar ömür nöbetinde Bayramda 81 şahıs ölümün kıyısından alındıSAKARYA – Sakarya’nın denize kıyısı olan ilçelerinde ömür nöbetine geçen cankurtaran ekipleri, Kurban Bayramı süresince 81, göreve başladıkları günden bu yana ise 183 kişiyi ölümün kıyısından aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, Sakarya sahillerinde Kurban Bayramı boyunca güvenliği artırdı. Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde 15 Haziran’da göreve başlayan ekipler, arife gününden bayramın 4’üncü gününe kadar 81 boğulma vakasına müdahale etti. Ekipler, göreve başladıkları günden bu yana da 183 kişiyi Karadeniz’in dalgaları arasından kurtardı. Ekipler, 3 ilçede yekün 45 kule, 61 cankurtaran, 4 jetski, 1 bot ve 2 vasıta ile boğulma olaylarına müdahalede bulundu.”Sahillerde karşılaştığımız en aka tehlike, biricik başına denize gelen çocuklar”1 ayda boğulma tehlikesi geçiren 183 kişiye müdahalede bulunduklarını aktaran cankurtaran küme amiri Samet Karaca, “Bu sayının 81’i ise bayramın arife gününden 4’üncü gününe kadar olan süre içinde gerçekleşti. Sezon boyunca 11 kişiyi sıhhat ekiplerine teslim ettik. Bugüne kadar da denizde arama çalışması yapmadık. Karasu, Kaynarca ve Kocaali de yekün 45 kulede görevli 61 cankurtaranımızla 4 jetski, 1 bot ve 2 vasıta ile boğulma olaylarına müdahale ediyoruz. Mesaimiz sabah 10.00’da başlıyor ve akşam 19.00’a kadar sürüyor. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızı olabildiğince güvende tutmaya çalışıyoruz. 15 Eylül’de sezonu kapatacağız. Sahillerde karşılaştığımız en aka tehlike, biricik başına denize gelen ve yanında ebeveyni olmayan çocuklar. Çünkü kolaylıkla  gözden kaçabiliyorlar. Cankurtaranlarımız yalnız denize giren çocukları fark ederse hemen denizden çıkartıyorlar. Çocukların boğulma esnasında herhangi bir emare göstermemeleri sebebiyle aka dikkat içerisinde bulunuyoruz” dedi.”İşlerini hiç ihmal etmiyorlar, ciddi ve başarılılar”Vatandaşların cankurtaran olan bölgeleri tercih ettiğini belirten tatilci Erdinç Esendemir, “Cankurtaranlardan sonuna kadar memnunuz, güvenliğimiz daha sağlıklı. Burada olmaları itimat veriyor. Diğer yerlerde denize girmiyorum. Ailemle rahat bir şekilde denize girebiliyoruz” şeklinde konuştu.Tatilci Ali Yazgan ise “Çok memnunuz, işlerini hiç ihmal etmiyorlar, ciddi ve başarılılar. 4 yıldır buradayım ve aynı yerde denize giriyorum” diye konuştu.İhlas Haber Ajansı / Esra Angün – Yerel Kurban Bayramı Kocaali Sakarya Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.